fbpx

Solceller i Örebro

Välkommen till 1KOMMA5°. Vi hette tidigare Cellsolar och har sedan vi startade 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar.

1KOMMA5° är Sveriges ledande leverantör av energismarta lösningar till villaägare med målet att nå en klimatneutral villamarknad 2030.

1KOMMA5° arbetar för att möjliggöra ett CO2-neutralt liv för dig genom att erbjuda solcellsanläggningar, laddboxar, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat.

Använd din solel när den gör som störst nytta – För dig som villaägare innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala elförbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Ett smart ekosystem där dina energiflöden optimeras för en mer energieffektiv och framförallt koldioxidneutral vardag.

Det är enkelt och tryggt att beställa ett energismart system från oss. Våra solcellsexperter hjälper dig personligen genom hela processen, från den första tanken om att investera i solceller hela vägen tills anläggningen är på plats på ditt tak och du kan börja producera, lagra och styra användningen av din egenproducerade solel i ditt hushåll.

Solen som energikälla

Vi erbjuder energismarta produkter och solcellsystem som anpassas till dina önskemål och ditt taks förutsättningar. Välkommen att boka in ett kostnadsfritt hembesök där en av våra lokala solcellsspecialister kommer hem till dig och berättar mer om hur det är att ha solceller i Örebro eller ange din adress nedan för att få en uppskattning om hur mycket el ditt tak kan producera.

HEARTBEAT – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Börja ditt klimatvänliga liv med Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda app, för bättre styrning och användning av din egenproducerade solel. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak
solpanel på tak

Örebro är idealiskt för solceller

Att använda solceller i Örebros län är en bra investering för både miljön och ekonomin. SMHI presenterar varje år statistisk över antalet soltimmar i Sverige. Den mätstation som ligger närmast Örebro är Karlstad som hade 2 164 soltimmar under 2022. Antalet soltimmar motsvarar länder i Centraleuropa som har större andel solceller installerade än Sverige.

Solens strålar låter dig skapa el året runt med mer effekt under sommaren. Beroende på var i landet du bor så kan det skilja sig åt vilken typ av solcell som är lämpligast. Vi finns vid din sida och gör det möjligt för dig att producera maximalt med solel i Örebro.

Specialister på solceller i Örebro

Vi är specialister på framtidssäkra solcellslösningar för hushåll och finns vid din sida från tanke till färdigt resultat. Allt börjar med ett gratis hembesök så att vi kan föreslå den bästa lösningen för dig. Våra solceller är anpassade till det nordiska klimatet och kräver minimalt med underhåll – det är lätt att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Utvecklingen går snabbt framåt inom området och vi håller oss ständigt uppdaterade med vad som är nytt. Vår kunskap bygger på ett stort intresse inom området vilket gör att vi alltid kan erbjuda det främsta på marknaden till er.

solpanel på tak
solpanel på tak
solpanel på tak

Smarta solcellspaket i Örebro för villan

Varje fastighet är unik, därför erbjuder vi olika solcellspaket och skräddarsydda anläggningar till dig som bor i Örebro. Vi anpassar din anläggning bland annats till takets storlek, taktyp, material och hushållets energiförbrukning. De moderna solcellsanläggningarna ger effekt året runt för att skapa grön el på ett optimerat sätt.

Tillsammans med er kommer vi fram till vad som passar bäst. Vi syr ihop din anläggning utifrån hur mycket effekt som kan installeras på ditt tak och som den kan komma att producera. Vi erbjuder helsvarta solpaneler med snygg, låg profil.

solpanel på tak

Producera solel med snygga solpaneler

Solceller för villor i Örebro ska inte enbart vara effektiva, utan även vara snygga. De produkter som vi säljer håller högsta kvalitet och är tillverkade för att användas under lång tid. Diskreta modeller som gör det möjligt att omvandla solens strålar till el – solel i Örebro när den är som bäst. I samband med vårt möte kan vi berätta mer om dina alternativ och vad skillnaden är mellan olika paneler. Vi vill att du som kund ska kunna ta ett välgrundat beslut och bli helt nöjd med slutresultatet.

Solceller på hus
Solceller på hus

Varför välja 1KOMMA5° som solcellsleverantör i Örebro?

Det finns många företag som arbetar med solceller, varför ska du välja oss? Vi listar några av fördelarna här:

 

  • Vi har lång erfarenhet, är experter inom området och tar hand om dig genom hela processen
  • Produktion av egen el ger lägre elkostnader
  • Hållbara produkter av högsta kvalitet med lång garantitid
  • Med vårt energistyrsystem Heartbeat ser vi till att du kan använda din solel när den gör som störst ekonomisk nytta – bra för både plånbok och miljö
Solcellspaket i Örebro anpassat till dina behov

Vi brinner för ett fossilfritt Sverige och ser fram emot att välkomna även dig som energismart villaägare. Vi svarar gärna på dina frågor genom hela processen. Allt börjar med ett möte där vi tillsammans med dig kan lägga grunden för framtidens produktion av el i ett komplett solcellsystem för dig som bor i Örebro.

Behövs bygglov för att installera solceller i Örebro?

Att installera solceller på tak i Örebro kräver oftast inget bygglov. Det kan krävas bygglov i enstaka fall, exempelvis om det finns inskrivet i detaljplanen. För ett korrekt svar i vad som gäller för just dig kan du alltid vända dig till Örebro kommun och säga att du ska installera solceller i Örebro. Kommunen uppmuntrar privatpersoner att installera solcellsanläggning i Örebro och arbetar aktivt för att underlätta hela processen.

Från offert till installerad solpanel finns vi där för dig

När du bestämt dig att installera solceller i Örebro så finns vi med dig hela vägen. Från det första kostnadsfria besöket, till installationen. Men även efter det. När du är igång och producerar din egen el finns vi fortfarande till hands och ser till att allt går som det ska.

Bidrag och grönt avdrag vid installation av solceller i Örebro

Från och med 1 januari 2023 i får du dra av 20 procent av kostnaden för installation av solceller i Örebro. Den nya skattereduktionen gäller både för installation och material. Avdraget görs direkt på slutfakturan och du behöver inte tveka på om du blir beviljad en skattereduktion eller inte.

Fyll i formuläret så hör vi av oss

OBS. Vi installerar tyvärr ej på eternittak, markanläggningar eller hos BRF:er

1KOMMA5° | SVERIGE 
Org. nr. 559069-2900

Faktura: 1KOMMA5 grader AB
, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

Integritetspolicy
1KOMMA5° | SVERIGE