fbpx

Solceller på Öland

Välkommen till 1KOMMA5°. Vi hette tidigare Cellsolar och har sedan vi startade 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar.

1KOMMA5° är Sveriges ledande leverantör av energismarta lösningar till villaägare med målet att nå en klimatneutral villamarknad 2030.

1KOMMA5° arbetar för att möjliggöra ett CO2-neutralt liv för dig genom att erbjuda solcellsanläggningar, laddboxar, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat.

Använd din solel när den gör som störst nytta! För dig som villaägare innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala elförbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Ett smart ekosystem där dina energiflöden optimeras för en mer energieffektiv och framförallt koldioxidneutral vardag.

Det är enkelt och tryggt att beställa ett energismart system från oss. Våra solcellsexperter hjälper dig personligen genom hela processen, från den första tanken om att investera i solceller hela vägen tills anläggningen är på plats på ditt tak och du kan börja producera, lagra och styra användningen av din egenproducerade solel i ditt hushåll.

Solen som energikälla

Att producera egen solel är lätt med effektiva solceller. Boka in en kostnadsfritt konsultation med en av våra solcellsexpert för att få mer information om vad vi kan erbjuda. Du har då möjlighet att ställa alla dina frågor. 

Nedanför kan du fylla i din adress och se hur mycket el du skulle kunna producera på din adress. Det är en uppskattning utifrån satellitbild på just din bostad.

HEARTBEAT – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Börja ditt klimatvänliga liv med Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda app, för bättre styrning och användning av din egenproducerade solel. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak
solpanel på tak

Öland är en perfekt plats för solceller

SMHI har väderstationer runt om i landet som löpande följer vädret och mäter bland annat antal soltimmar. Det visar att Öland ligger på ungefär samma nivå med soltimmar som flera länder i Centraleuropa, som exempelvis Tyskland. Öland är därför en perfekt plats för solceller.

Under sommarhalvåret är det möjligt att producera mer solel än under vinterhalvåret. Dock genererar solen energi som kan omvandlas till el även under vintern. Miljövänlig el när den är som bäst.

Vi installerar solceller på Öland

1KOMMA5° är ett företag som tar hand om hela processen. Allt inleds med det där första mötet då vi kommer hem till dig eller om det passar bättre att ta en första kostnadsfri konsultation via telefon. Då kan vi börja med att stämma av mer kring din fastighet och vilka önskemål du har. Vi kan tillsammans prata om att installera solceller på Öland efter dina behov och de förutsättningar som finns.

Väljer du att sedan installera solceller på ditt tak på Öland så har vi hand om hela installationen. Efter att installationen är utförd kommer vi följa upp för att stämma av så att din solcellsanläggning fungerar på bästa sätt. Vi finns vid din sida från första tanke och genom hela ägandet av solceller.

solpanel på tak
solpanel på tak
solpanel på tak

Solcellspaket på Öland med smarta funktioner

En modern anläggning med solcellspaneler på Öland har många spännande funktioner. Vill du följa tillverkningen av solel varje dag och kunna styra till att använda elen när den gör som störst nytta kopplar vi in vårt energistyrsystem Heartbeat. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak

Producera solel med effektiva solpaneler

En viktig aspekt i valet av solceller på Öland är ofta utseendet samt effekten. De modeller som vi arbetar har låg profil och har hög effekt. Genom att skräddarsy installationen av solpaneler efter varje fastighets tak är det lättare att få till en snygg design.

Trots att de är tunna kommer du att kunna producera el på ett effektivt sätt som kräver minimalt underhåll.

Solceller på hus
Solceller på hus

Vad får du när du väljer oss som solcellsföretag i Öland?

Varför ska du egentligen välja oss som solcellsföretag på Öland? Vi har lokal närvaro och jobbar med modern och framtidssäkrad teknik. Några andra anledningar till att välja oss är att vi:

  • Är experter inom området med lång erfarenhet
  • Hittar individuella lösningar till dina behov och ditt tak
  • Tar hand om hela processen och följer upp även efter installationen
  • Hjälper dig att minska din elkostnad
  • Har långa garantitider för både material och installation

Vi vill underlätta för dig som privatperson att leva en fossilfri vardag genom att använda mer hållbara alternativ för energiförsörjning.

Behövs bygglov för att installera solceller på Öland?

Det krävs oftast inte bygglov för att installera solceller på Öland. För att få ett definitivt svar på vad som gäller just din adres, rekommenderar vi att du kontaktar kommunen direkt.  Allt annat som rör solpaneler på Öland hjälper vi mer än gärna till med. Resan med att göra bra miljöval börjar med en kostnadsfri konsultation – hör av dig idag!

Från offert till installerad solpanel finns vi där för dig

Från offert till installerad solpanel finns vi där för dig som din pålitliga partner genom hela resan. Vi börjar med en personlig och kostnadsfri konsultation där vi inte bara tar oss tid att lyssna på dina unika behov och önskemål, utan också förklarar allt du behöver veta om solenergi och dess fördelar. Tillsammans hittar vi den mest lämpliga lösningen för dina behov och ditt taks förutsättningar. Sedan går vi vidare till installationen där våra solcellsexperter säkerställer att allt fungerar som tänkt från första stund. Men vårt engagemang slutar inte där – vi finns alltid tillgängliga även efter installationen för att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem som kan uppstå.

Bidrag och grönt avdrag vid installation av solceller på Öland

Från och med 1 januari 2023 får du en ny nivå på skattereduktion, s k grönt avdrag, för installation av solceller på Öland. Nu kan du dra av 20 procent av kostnaden för både installation och material direkt på slutfakturan. Detta är ett välkommet tillskott för de som vill installera solceller på sina bostäder och främjar en mer hållbar energiförsörjning.

Fyll i formuläret så hör vi av oss

OBS. Vi installerar tyvärr ej på eternittak, markanläggningar eller hos BRF:er

1KOMMA5° | SVERIGE 
Org. nr. 559069-2900

Faktura: 1KOMMA5 grader AB
, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

Integritetspolicy
1KOMMA5° | SVERIGE