Christer från Skanör om fördelarna med solenergi: “Vem tackar nej till gratis el?”

Med skenande elpriser och akuta klimatförändringar behöver vi snabbt ställa om och rusta alla Sveriges villor till att bli smarta klimatneutrala hem. För att anpassa oss och samtidigt bevara kostnadseffektiviteten har solenergi blivit nyckeln till ett grönt och klimatsmart Sverige. Christer Levau, villaägare från Skanör och kund till oss på 1KOMMA5° Syd, delar sina framgångar med solenergi och nära noll elkostnader. Han berättar om vilka ekonomiska fördelar hans solsystem genererat och vad som är viktigt att tänka på när man väljer leverantör.
Författare
1KOMMA5° Sverige
Uppdaterad den
tid
6 min

Minska eller eliminera dina elkostnader

Elbolag har tvingats anpassa sina energipriser till den europeiska elmarknadens prisutveckling. Med hjälp av en solcellsanläggning kan du istället kontrollera och optimera din dagliga elförbrukning, vilket ger dig möjlighet att minska eller helt och hållet eliminera dina elkostnader. Christer är en av dem som emellanåt inte behöver nyttja extern energi alls och därför inte heller bekosta sin el överhuvudtaget.

Det bästa med solceller är att de hjälper till att sänka elkostnaderna. I dagens tider, när de flesta utgifter rusar iväg, är det skönt att åtminstone hålla elkostnaderna i schack. Det är en härlig känsla när man får elräkningen och den visar noll i förbrukning, säger Christer.
Christer

Framtidssäkra ditt solcellssystem med rätt aktör

Vi på 1KOMMA5° Syd är en av de aktörer som arbetar innovativt med utvecklingen av solcellsanläggningar och tillhörande smarta system. Vi ställer höga krav på teknisk utveckling såväl som på hållbarhet - både sett till klimat och miljö, men också sett till utförande och servicenivå. Några av de nyckelkvalitéer vi värderar högt, liksom Christer.

Det är inte bara kvaliteten på solcellerna som är viktig; framför allt är det helt avgörande att välja en pålitlig leverantör och någon som kan garantera att tekniken och den investeringen man gör blir effektiv. Det är nästan det viktigaste av allt - att hitta en leverantör som inte bara levererar högkvalitativa produkter utan också är långsiktiga med rätt kompetenser inom företaget.
Christer

Vår ambition som leverantör av energisystem är att erbjuda fullständigt stöd genom hela processen. Från det ögonblick du överväger installation av solceller till att bibehålla en långvarig relation efter färdig montering.

Förnybar energi visade sig vara en långsiktig investering

Att investera i solceller är en lönsam och långsiktig satsning av flera anledningar, trots den vanliga missuppfattningen om dess höga kostnader och opålitlighet. Dels kan du tjäna in kostnaden som lagts på anläggningen genom att producera el på egen hand, dels kan anläggningen även höja värdet på din bostad över tid. Dessutom har Sverige faktiskt fler soltimmar än vad de flesta tror och solpaneler levererar el även under gråa dagar.

Eftersom du även bidrar till klimatsmart energiproduktion har du möjlighet att dra nytta av statliga subventioner i form av skattelättnader inom vissa områden, vilket ytterligare minskar kostnaderna för ditt solsystem. Vi på 1KOMMA5° Syd är alltid transparenta i våra kalkyler vad gäller investeringen och tar också höjd för när ditt solcellssystem kan tänkas bli självförsörjande. I Christers fall blev resultatet över förväntan.

Satsningen på solceller visade sig vara lönsam. Ursprungligen beräknade jag att det skulle ta 8,5 år att återhämta kostnaden, men efter en omvärdering i våras ser det ut att bli närmare fyra år! Vissa delar har redan betalat sig själva efter fem år och genererar nu gratis el varje dag. Vem tackar nej till det?
Christer

För Christer har satsningen på solceller visat sig vara lönsam året om, både ekonomiskt och miljömässigt. Hans erfarenhet belyser hur förnybar energi, tillsammans med rätt aktör, kan vara en kraftfull drivkraft för ett hållbart och självförsörjande energisystem.

Hör av dig till oss så kommer vi gärna ut till dig för ett kostnadsfritt besök för att hjälpa dig att välja solcellsanläggning utefter vad som passar just ditt tak. Vi är här för att ge dig den informationen och stödet du behöver för en mer kostnadseffektiv och hållbar energianvändning.

Modern villa med solcellsanläggning på taket och villabatteri från 1KOMMA5°

Vi installerar solceller i ditt område

Vi installerar solceller över hela Sverige. Utforska mer om hur vi installerar solceller just i ditt område.

Solceller i Malmö
Solceller i Helsingborg
Solceller i Lund
Solceller i Kristianstad