Heartbeat

Smart energistyrsystem från 1KOMMA5°

heartbeat och app mockup

Alla energilösningar från 1KOMMA5° inkluderar tillgång till vår världsunika plattform Heartbeat. Heartbeat framtidssäkrar ditt energisystem och garanterar att du alltid har tillgång till morgondagens energimöjligheter.

- Sänk din elräkning med våra energismarta lösningar - tänk aldrig mer på elräkningen!

Välkommen till #NewSolar!

Video

Heartbeat hos våra kunder utanför Stockholm

Stig in i en värld av smart energihantering med 1KOMMA5°s video om Heartbeat. Utforska fördelarna med vårt energistyrsystem Heartbeat installerat hos några av våra kunder. Från att spara pengar till att skapa en mer hållbar vardag.

Christer

Välkommen till ditt energismarta hem med Heartbeat

Följ med när vi berättar hur Heartbeat revolutionerar sättet vi hanterar och optimerar vår energiförbrukning och inspireras av dem som redan har tagit steget mot en smartare energianvändning i hemmet med Heartbeat. Genom att låta tekniken göra det tunga lyftet får våra kunder kontroll över sin energiförbrukning som aldrig tidigare.

Med Heartbeat tar vi ett steg närmare en framtid där smarta energilösningar inte bara är en lyx, utan en nödvändighet för att skapa en mer hållbar planet.

#NewSolar komplett solcellsanläggning, villabatteri och energistyrning från 1KOMMA5

#NewSolar - Komplett solcellsanläggning, villabatteri och energistyrning från 1KOMMA5

NEW SOLAR

Vad är #NewSolar?

Med #NewSolar är vår vision enkel: El för 0kr /kWh.* En värld där du kan leva på sol- och vind gratis för evigt. Detta blir möjligt genom vårt smarta energistyrsystem Heartbeat.

Med Heartbeats unika funktioner och uppkoppling av husets energiprodukter - solceller, villabatteri, laddbox, värmepump och elbil. Det resulterar i att vi tar nästa steg mot 0 kr /kWh, där du både gör en kostnads-och miljöbesparing varje timme - hela dygnet - året runt.

Heartbeat optimerar din energianvändning baserat på din sol-produktion, fastighetens förbrukning, aktuella elpriser - till och med hänsyn till kommande väderleksrapporter.

Detta säkerställer att du betalar det lägsta elpriset, säljer när det är som dyrast och sparar pengar året om.

Med våra energismarta lösningar kan du sänka din elräkning till noll och glömma elräkningar för gott!

Heartbeat dynamic pulse
Mer förnybar energi

Heartbeat

Med Heartbeat optimeras energiflödet i ditt hem och möjliggör en kostnadseffektiv elanvändning där du tar din elkostnad ner mot 0 kr/kWh.

Heartbeat ökar användningen av din egenproducerade solel samtidigt som andelen förnybar energi ökar i hemmet.

Heartbeat App Mockup
OPTIMERA DITT ELPRIS

Heartbeat Pro

Nyttja dygnets variabla spotpriser

Optimera ditt elpris genom att optimera och spara energi från egen produktion.

Heartbeat tar logiska beslut för varje tillfälle beroende på din sol-produktion, förbrukningen i fastigheten, aktuellt- och prognostiserat spotpris och väger även in energibeteende och kommande väderprognos.

Med Heartbeat PRO är denna funktion fullt automatisk och ingår i din Heartbeat.

ETT SMART ENERGISTYRNINGSSYSTEM

Fördelar med Heartbeat

1.
Ökar egenanvändningen av egenproducerad solel
2.
Optimerar elexporten av din egenprodcucerade solel till elnätet vid överskott
2.
Minskar inköpet av dyr energi från elnätet
new solar illustration 1komma5
Bli självförsörjande

Framtidssäkra ditt hushåll

Vi strävar mot en framtid där sol och vind möjliggör gratis förnybar energi. Med Heartbeat ser vi till att ditt hem är optimalt energieffektivt och alltid med målsättningen för en prislapp på 0 kr per kWh.

  • Sänk din elräkning till noll med våra energismarta lösningar.

  • Tänk aldrig mer på elräkningen!

Vår hängivenhet till hållbarhet och förnybar energi driver oss mot en kostnadseffektiv och miljövänlig framtid där du kan njuta av obegränsad el från naturens källor.

heartbeat video thumbnail
Anslut alla dina enheter

Hur går det till?

Heartbeat kopplar samman din solcellsanläggning, ditt batteri för lagring av el, din laddbox till elbilen och din värmepump till ett enda smart och heltäckande system hemma.

Din elproduktion och din elförbrukning samordnas och de olika enheterna kommunicerar med varandra. Ett framtidssäkrat system som skyddar dig mot höga elpriser året om - även på vintern - och ger bäst avkastning för just ditt system.

Helsvarta solcellspaneler från 1KOMMA5
TYSK DESIGN & KVALITET

Solcellspaneler med högsta effektivitet & hållbarhet

1KOMMA5° har i många år levererat solceller och solpaneler till hus- och fastighetsägare över hela Sverige. Våra hållbara solcellspaneler i snygg helsvart design, avger betydligt lägre klimatavtryck och är tillverkad med tysk design och kvalitet med europeiska garantivillkor.

Våra långa garantitider inkluderar 25 års produktgaranti och 30 års effektgaranti. Panelen håller också högsta effektivitet och är 100% kvalitetstestad hos Europas största solforskningsinstitut för vetenskaplig och teknisk forskning inom solenergi.

enphase logo
wallbox logo
daikin logo
enphase logo
Sungrow logo
solar edge logo
Smarta energisystemet Heartbeat i dess förpackning
SMART STYRSYSTEM

Anslut alla dina enheter till ett enda smart styrsystem - Heartbeat

Heartbeat kopplar samman din solcellsanläggning, ditt batteri för lagring av el, din laddbox till elbilen och din värmepump till ett enda smart och heltäckande system hemma.

Din elproduktion och din elförbrukning samordnas och de olika enheterna kommunicerar med varandra. Ett framtidssäkrat system som skyddar dig mot höga elpriser året om - även på vintern - och ger bäst avkastning för just ditt system.

1K5 SOLCELLER, BATTERI OCH HEARTBEAT

Hur mycket kan du spara per år?

Räkna på din besparingsmöjlighet med vår solcellskalkyl!

illustration av optimering av elförbrukning via heartbeat och solceller i ett hushåll
ETT SYSTEM FÖR HELA HUSHÅLLET

Optimerar din egen elförbrukning

Heartbeat kopplar samman din solcellsanläggning, ditt batteri för lagring av el, din laddbox till elbilen och din värmepump till ett enda smart och heltäckande system hemma. Din elproduktion och din elförbrukning samordnas och de olika enheterna kommunicerar med varandra på ett smart sätt. Resultatet blir en mer kostnadseffektiv och, framför allt, klimatvänlig vardag.

Förutom att denna smarta enhet kopplar samman dina energiprodukter i hushållet, ger den bland annat information om väderprognoser i din region och förstår när du använder mycket eller lite el – och allt i en och samma app. Med Heartbeat får du ut mer av ditt energismarta hushåll – och ökar lönsamheten betydligt.

Först och främst optimerar Heartbeat användningen av den solel du själv producerar på taket och du kommer alltid använda din egen el när det ger som störst ekonomisk nytta, vilket möjliggör möjligheten att komma ned till 0 kr/kWh för elanvändningen.

Bara det kan spara dig flera tusen kronor varje år och öka hållbarheten av din livsstil!

Energistyrsystemet Heartbeat app
Förnybar energi

Hjärtat i ditt energismarta hem

Det smarta energistyrsystemet Heartbeat ger dig maximal nytta av ditt energisystem hemma. Heartbeat manövrerar dina solceller, ditt batteri, värmepump och din laddbox, och optimerar systemet mot marknadens spotpris och väderprognos för ditt område.

Med Heartbeat arbetar ditt energisystem året runt, på dygnets alla timmar.

Genom att installera Heartbeat i samband med din solcells- och energilagringsanläggning får du tillgång till en energiplattform där du kontinuerligt har möjlighet att ta del av uppdateringar och nya tjänster, och enkelt följa alla komponenter i en och samma app.

Illustration förbrukning av solel
framtidssäkrad energiförsörjning

Heartbeat – för ditt energismarta hushåll

För att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader enligt Parisavtalet måste vi påskynda utbyggnaden av förnyelsebar energiproduktion i världen.

Vi står inför vår tids största utmaning och omställningen är en kamp mot klockan eftersom andelen koldioxid i atmosfären fortsätter att öka. Vi har sedan länge nått brytpunkten för vad vårt globala ekosystem tål. 

Grön energi från förnyelsebara källor räcker inte alltid till i den utsträckning som behövs för att möta upp vår förbrukning. För att omställningen ska vara möjlig behövs också förändringar i hur vi använder elen. Elförbrukningen måste anpassas efter tillgången av förnybar energi.

Det är här #NewSolar kommer in i bilden. Med vårt kompletta energistyrsystem kan du möjliggöra att din elkostnad når 0 kr/kWh när elen är överflödig och priserna låga. På så vis gör det dig mindre beroende av nätet samtidigt som du har möjligheten att förse andra med din egenproducerade solel.

Illustration förbrukning av solel
framtidssäkrad energiförsörjning

Omställning i gemensam samverkan

För att omställningen ska vara möjlig behövs också förändringar i hur vi använder elen. Elförbrukningen måste anpassas efter tillgången av förnybar energi. Vi måste med andra ord gå från förbrukningsbaserad produktion till produktionsbaserad förbrukning. Gör vi det, säkerställer vi att t ex elbilar och energilagringssystem använder el från förnybara källor när det finns ett överskott av el och den är billig.

Kan vi tillsammans erbjuda marknaden ett energistyrsystem som kan stötta elnätet vid effekttoppar, kan vi styra bort från behovet av fossil reservkraft som energisystemet idag måste använda sig av, framförallt i södra Sverige. Och ju fler hushåll och ju smartare vi kan styra våra lokala energistyrsystem, desto större blir nyttan för hela elnätet.

Vi på 1KOMMA5° menar att den stora energiomställningen bara kan lyckas om den görs på ett smart sätt och framför allt i gemensam samverkan. Om vi alla jobbar tillsammans mot samma mål kommer vi att lyckas.

TA NÄSTA STEG

Få ett prisförslag!

Fyll i dina uppgifter och få ett prisestimat för just din bostad och ta reda på hur du kan nå 0 kr / kWh för ditt hushåll. Du kan även ringa till oss direkt på 08-22 88 90

Illustration av 1K5° produktutbud
KOMPLETT EKOSYSTEM FÖR ENERGISMARTA HUSHÅLL

Upptäck varför #NewSolar och #Heartbeat är de bästa alternativen till din solcellsanläggning

Vi hjälper dig att analysera ditt hushålls energiflöde och guidar dig i valen för att hitta den optimala lösningen för ditt hushåll. Prata med din solcellsexpert hos 1KOMMA5°. Kontakta oss gärna genom att fylla i kontaktformuläret här på sidan eller maila oss på info@1komma.se, så hör vi av oss till dig.

Välkommen till #NewSolar!

Wallbox laddbox elbilsladdare
GRÖN SOLEL TILL BILEN

Ladda bilen med din egen solel – på riktigt!

När det finns gott om el och energibehovet är lågt sjunker elpriset. Det är just då Heartbeat kan styra så att dina energiprodukter i hemmet kan förses med grön el från elnätet.

När elen är dyr styrs elanvändningen via Heartbeat till att använda din lagrade el från ditt batteri. På så vis använder du den mest kostnadseffektiva lösningen för ditt hushåll. Nu kan du på riktigt ladda bilen med din egen solel!

Hör av dig till en av våra experter nära dig. Vi ser fram emot att hjälpa dig till en mer energismart vardag och framtid med Heartbeat.

Heartbeat – för en effektivare energiomställning och möjligheten att ladda din elbil för 0 kr/kWh.

ungt barn i naturen hoppfull för framtiden
TA NÄSTA STEG

Början på ditt koldioxidneutrala liv

Förutom ett energismart hushåll, innebär Heartbeat lägre produktion av koldioxid. I Heartbeat-appen visas dina koldioxidbesparingar i realtid, i jämförelse med fossila källor. #NewSolar hjälper dig att ta klivet mot en mer hållbar framtid.

Men för dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning utav el och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Med en ökad egenproduktion i samhällets villor minskar också belastningen på elnätet.

Tack vare de energieffektiviserande och ekonomiska fördelarna med Heartbeat, får fler och fler människor möjligheten att snabbt börja leva ett koldioxidneutralt liv.

LÅGA ENERGIPRISER

Med Heartbeat optimeras ditt hushåll baserat på bästa elpris. På så sätt kan du dra nytta av timvisa elpriser i både köp och försäljning på energimarknaden.

SMARTA ENERGILÖSNINGAR

Heartbeat kopplar samman dina solceller med ditt batteri och din laddbox och ger dig möjligheten att själv använda din solenergi när den gör som störst nytta.

REDO FÖR FRAMTIDEN

Tillsammans med våra ledande tillverkare fortsätter våra utvecklare ständigt att förbättra Heartbeat & 1KOMMA5°s solcellspaneler. Dessutom kan du när som helst komplettera med laddbox eller större batteri.

Produkter

Våra lösningar för ditt klimatneutrala hem:

1K5° Solpaneler

Billig & klimatneutral el genom solel

Ellagring

Använd din solel även på natten

Smart energistyrsystem

Optimerar din solel & nätel

Laddbox

Använd din solenergi till din elbil

NewSolar

Sammankoppla allt i ett enda smart styrsystem

Vanliga frågor och svar - Heartbeat

Frågor och svar

Om du har ytterligare frågor eller önskar prata med någon av våra experter, är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Energistyrsystemet Heartbeat har inte haft, eller har inte, stöd för frekvensbalansering. Heartbeat skickar dig heller inte till månen, men förbereder dig för framtiden #NewEnergy

Ställ om tillsammans med oss på 1KOMMA5°

Vi på 1KOMMA5° menar att den stora energiomställningen bara kan lyckas om den görs på ett smart sätt och framförallt i gemensam samverkan. Om vi alla jobbar tillsammans mot samma mål kommer vi att lyckas. Vår lösning heter Heartbeat. Energistyrsystemet Heartbeat fungerar som hjärtat i ditt energismarta hushåll.