En framtid utan fossila bränslen

Om oss

Två män installerar en solpanel från 1KOMMA5°
1KOMMA5°

Följ med ​​och bygg en ljusare framtid med oss på 1KOMMA5°

1KOMMA5° levererar smarta energilösningar till Sveriges villa- och fastighetsägare med målet att nå en klimatneutral villamarknad 2030.

Precis som vi gjort sedan 2016, arbetar 1KOMMA5° mot att möjliggöra ett CO2-neutralt liv för dig genom att erbjuda framtidssäkrade solcellsanläggningar, laddboxar och batterier för ellagring i ditt hushåll.

Varje dag, tak för tak, från första tanken på solceller tills du kan börja producera egen grön el till hushållet, hjälper vi Sveriges villaägare att bli egenproducenter med intelligent styrning av både sin egen konsumtion och produktion och därmed bidra till ett mer hållbart samhälle.

Solcellsmontör från 1KOMMA5° bär en svart solcellsmodul på villatak
1KOMMA5°

Din självklara installationspartner!

Med erfarenhet av över 11000 installerade solcellsanläggningar i Sverige. Med grönt avdrag och gröna finansieringslösningar, hjälper vi dig som kund genom hela processen.

Att installera solceller och andra energismarta lösningar är inte bara ett smart val för din elekonomi, det är också ett livsstilsval. Vårt mål är att alla ska producera egen grön el med hjälp av solenergi. Vi tar Sverige närmare omställningen till 100% förnybar energi. Som enskild villaägare kan du bidra till en förbättrad miljö genom att investera i solceller, samtidigt som du får en ekonomiskt gynnsam lösning. Ta det naturliga steget och satsa på solenergi – snart kommer dina grannar att följa efter!

Takvård

Ett väl underhållet tak är en viktig förutsättning för solceller

1KOMMA5° samarbetar med professionella takfirmor kring både takbyte och takvård. Vi hjälper dig gärna med rekommendationer i det område du bor i.

Två män installerar en solpanel från 1KOMMA5°
1KOMMA5° i samarbete med Svea Takvård

Öka värdet på huset med ett välmående tak

Svea Takvård arbetar med att vårda ditt tak och förlänga ditt taks livslängd. Ditt tak behandlas med takets hälsa och livslängd i fokus. Svea Takvård arbetar med skonsamma och effektiva metoder som garanterar resultat utan skador och ger en 4-års garanti på behandlingen. 

Svea Takvård kan genomföra följande tjänster:

  • Grundläggande rengöring av taket med specialanpassade verktyg

  • Utbyte av skadade takpannor

  • Behandling med bekämpningsmedel som riktar sig mot mossa och andra på växter

  • Rengöring och tömning av hängrännor

  • Kostnadsfri kontroll av taket efter 4 år

    Svea Takvård finns på ett flertal ställen i Sverige. Kontakta Svea Takvård för mer info eller för att boka en kostnadsfri besiktning av ditt tak.

Solcellsmontör från 1KOMMA5° bär en svart solcellsmodul på villatak
1KOMMA5° i samarbete med Vackra Tak & Fasader i Göteborg

Se till att ditt hem får ett lyft

1KOMMA5° har sedan länge att fint samarbete med Vackra Tak & Fasader som kan se till att ditt hus får ett ordentligt lyft – både på ut- och insidan. Vackra Tak genomför tjänster såsom fasad-och taktvätt, fasad- och takmålning, algbehandling och takbyte.

Vackra Tak & Fasader är verksamma i hela Västra Götaland och kan hjälpa dig från Torslanda i väst till Strömstad i norr och ner till Kungsbacka i söder. Vill du veta mer?

Gruppbild på 1KOMMA5°s personalstyrka
1KOMMA5° Karriär

Bli en del av vår mission - En koldioxidneutral framtid

För att nå våra mål behöver vi klimathjältar! Vi letar efter passionerade och skickliga personer som vill ansluta sig till vårt energiska, snabbväxande och motiverade team. Tillsammans kommer vi att förverkliga våra visioner och göra verklig skillnad för en bättre framtid!

1KOMMA5°

Tillsammans banar vi vägen för en ljusare och mer hållbar framtid.

Vi hjälper dig med en skräddarsydd energilösning som passar perfekt för ditt hem.
Vi finns över hela Sverige, för att hjälpa dig till ett klimatneutralt hem:

290

Kommuner

150

Anställda

11.000

Installerade hushåll

svensk solenergi
fossilfritt sverige
bris företagspartner
noll tolerans mot mobbning
Fördelar

Därför 1KOMMA5° är rätt för ditt energismarta hem

Hos oss får du ett komplett helhetssystem. Allt från 1K5° Solpaneler, villabatteri, väggmonterad laddbox och 1KOMMA5° energistyrsystem Heartbeat.

Skräddarsytt helhetssystem för ditt hem.

Allt från en enda leverantör, inklusive underhåll och service.

Anställda på plats centralt i din region.

Heartbeat energistyrsystem

Lev klimatneutralt och njut av maximal självförsörjning

Säkert skydd mot stigande elpriser

Framtidssäkrat

En App för att styra hela ditt energisystem.

BRIS bok samarbete med 1KOMMA5°
1KOMMA5 💜 bris

Med boken vill vi uppmärksamma BRIS viktiga arbete

Våra hjärtan slår extra mycket för att skapa en framtid utan fossila bränslen och hjälpa villaägare att, genom energismarta produkter, minska på hushållens koldioxidutsläpp. Tillsammans ser vi till så vår planet inte värms upp mer än 1KOMMA5 grader. På så sätt hjälper vi till att skapa en tryggare framtid för oss och våra barn.

Därför har vi tagit fram denna ”Ellen och solvännerna flyttar in”, för att dela med oss av vår kunskap om solceller och energismarta produkter, fast på ett enkelt och roligt sätt.

SWISHA ditt bidrag till 9015041 och ange SOL som meddelande. Hela summan går oavkortat till BRIS viktiga arbete!

Energistyrsystemet Heartbeat har inte haft, eller har inte, stöd för frekvensbalansering. Heartbeat skickar dig heller inte till månen, men förbereder dig för framtiden #NewEnergy