1KOMMA5°

Solceller Västra Götalands län

Välkommen till 1KOMMA5°!

Västra Götalands län i sydvästra Sverige, med sitt rika och skiftande landskap, är ett mycket passande område för solceller. Genom att sätta solceller på taket kommer du ett steg närmare en mer hållbar livsstil. Solel, som är en förnybar energikälla, hjälper dig som villaägare att minska ditt klimatavtryck. Vi installerar solceller hos dig som bor i Västra Götaland.

Med våra hållbara paneler, batteri och vårt energistyrsystem Heartbeat framtidssäkrar du ditt energismarta hem.

Utforska solcellslösningar för ditt tak och maximera din besparing med #NewSolar!

Vänligen aktivera Nödvändigt cookies för att visa innehållet
Läs mer om installation av solceller i din stad

Var i Västra Götaland bor du?

solceller & villabatteri från 1KOMMA5°
Komplett solcellslösning

Vi installerar dina solceller i Västra Götaland

Det kan vara utmanande att navigera bland de olika alternativen för solceller och avgöra vad som är viktigt att fokusera på. Vilka solceller i Västra Götaland är bäst? Vi gör valet lite enklare genom att erbjuda ett smidigt alternativ som dessutom har precis allt det som du behöver

Vi erbjuder högeffektiva solceller i en elegant svart design med en stilren profil. Men våra solceller är inte bara estetiskt tilltalande. De är också mycket hållbara i tysk design och kvalitet, samt med europeiska, marknadsledande garantier som säkerställer pålitlighet och prestanda. Viktigast av allt är de tillverkade av europeisk kisel vilket säkerställer ett betydligt lägre klimatavtryck än andra solcellspaneler.

Få en kostnadsfri offert
Svart solcellspanel från 1KOMMA5°
Effektiva och estetiska solpaneler

Snygga & effektiva solpaneler för produktion av solel

Våra svarta solpaneler är minimalistiskt designade för att hålla en diskret profil på ditt tak. Genom att skräddarsy installationen av solcellspanelerna efter varje unik villa ser vi till att du får en snygg och effektiv solcellsanläggning.

Våra långa garantitider inkluderar 25 års produktgaranti och 30 års effektgaranti. Inte nog med att produktionsprocessen av denna panel innebär 21% lägre klimatavtryck och mindre koldioxidiutsläpp, panelen håller också högsta effektivitet och är 100% kvalitetstestad hos Europas största solforskningsinstitut för vetenskaplig och teknisk forskning inom solenergi.

Läs mer om våra solpaneler
Modern villa med solcellsanläggning på taket och villabatteri från 1KOMMA5°
Västra Götaland

Hur många hushåll har solceller i Västra Götalands län?

Västra Götalands län stod under slutet av 2021 för 16,9 % av det totala antalet solcellsanläggningar i Sverige. Enligt SCB och Energimyndigheten fanns det totalt 15 625 nätanslutna Solcellsanläggningar i Västra Götaland i januari 2022. Bor du i Västra Götalands län och har ännu inte installerat solceller på ditt tak? Då är det dags att göra det nu.

Vi installerar solceller i hushåll över hela Västra Götaland i Uddevalla, Kungsbacka, Lerum, Göteborg, Kungälv och allt däremellan.

Det ska vara lätt att göra rätt

Om du som bor i Västra Götaland också vill satsa på förnybar elproduktion och installera solceller finns vi på 1KOMMA5° här för att hjälpa dig. Vi är med dig hela vägen, från det första kostnadsfria besöket till installationen. Även efter att du är igång och producerar din egen solel finns vi nära till hands och ser till att allt går smidigt. Vi ser till att du alltid tar del av en kostnadseffektiv elproduktion med hjälp av dina solceller och din energilösning hemma. 

Modern villa med solcellsanläggning på taket och villabatteri från 1KOMMA5°
Västra Götaland

Optimal produktion oavsett var i Västra Götalands län du bor

Våra solceller kan anslutas till en optimerare (en elektrisk komponent) vilket gör din anläggning mindre skuggkänslig. Detta säkerställer att du fortfarande kan generera solel även när vissa delar av ditt tak inte är exponerade för solen. Vi säkerställer att du får ta del av optimal solelproduktion, oavsett om du bor i Skövde, Uddevalla, Mölndal eller i någon annan stad i Västa Götaland. Vi guidar dig gärna till vilken lösning som passar ditt hushåll bäst. 

Solcellsprodukter från 1KOMMA5°
Vårt smarta energistyrsystem

Heartbeat – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Heartbeat optimerar din elanvändning, köper el från nätet och laddar ditt batteri när priset är som billigast - så att du kan använda din egna solel eller sälja ditt överskott när elen är som dyrast.

Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda smart system som styrs via en enda app, och som hjälper dig med bättre styrning och användning av din egen solel.

Administrera din elanvändning eller låt vårt smarta styrsystem Heartbeat sköta allt på autopilot, så du kan maximera effekten och utdelningen av din solcellsanläggning.

För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka ditt totala inköp av el och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet.

Välkommen till #NewSolar!

Varför 1KOMMA5°

Vad får du när du väljer oss som solcellsföretag i Västra Götaland?

1.
Lokalnärvaro av experter inom solceller & energismarta hemlösningar.

Vi erbjuder en lokal närvaro och jobbar med modern framtidssäkrad teknik i Trollhättan, Vänersborg, Alingsås eller någon annan plats i Västra Götaland.

2.
Vi tar hand om hela processen och följer upp även efter installationen

Vi träffas personligen för att lära känna varandra och förstå dina unika behov. Vi skräddarsyr en solcellsanläggning som passar perfekt för ditt hem och din energikonsumtion.

3.
Marknadens längsta garantitider

Du har längsta garantitiderna på marknaden för både material och installation.

4.
Support & trygghet

Vi står vid din sida under din solcellsanläggnings livstid. Vår support är tillgänglig för att hjälpa dig om du har några frågor eller behöver assistans.

Grönt bidrag

50% avdrag direkt på din faktura - Bara sådär!

Visste du att förutom de 20% som du får i grönt bidrag på solcellsanläggningen, så får du även 50% avdrag på tillhörande produkter såsom batteri och laddbox?

Gör en framtidssäker investering och ta steget för ett mer energismart hushåll redan idag!

Kontakta oss

Få ett prisförslag!

Fyll i dina uppgifter och få ett prisestimat för just din bostad och ta reda på hur du kan nå 0 kr / kWh för ditt hushåll. Du kan även ringa till oss direkt på 08-22 88 90

1komma5 illustration new solar
Heartbeat

Knyt samman solceller, batteri & laddbox i ett enda smart system med energistyrsystemet Heartbeat.

Produkter

Våra lösningar för ditt klimatneutrala hem

NewSolar

Komplett solcellsanläggning

Villabatteri

Använd din solel även på natten

Heartbeat

Smart styrsystem som optimerar din solel & nätel

Laddbox

Använd din solenergi till din elbil

SOLCELLER

Billig & klimatneutral el genom solel

Vanliga frågor

Läs mer om solceller i Västra Götaland

Fler frågor? Vi hjälper dig!

energistyrsystemet Heartbeat för solcellsanläggning
OPTIMERA DIN ENERGIANVÄNDNING

Alltid till det BÄSTA elpriset med Heartbeat!

Optimera din energieffektivitet med vår smarta energistyrsystem Heartbeat. Med precision balanserar och knyter Heartbeat samman din solcellsanläggning, din laddbox och ditt batteri, samtidigt som den smidigt ansluter ditt hem till elmarknaden.

Tack vare detta så säkerställer vi alltid en kostnadseffektiv tillförsel av solel & energi från elnätet.

Genom att välja Heartbeat dubblar du dina besparingar – bra för både för miljön och din plånbok!

heartbeat illustration köp och sälj till elnätet
NEGATIVA ELPRISER

El från sol och vind är alltid billigast

Energistyrsystemet Heartbeat gör det möjligt och låter dig flytta din elförbrukning till de tidsfönster när elen är som billigast från elnätet och solen är tillgänglig, eller till och med när det finns överskott, så säljs överskottet när du tjänar på det som mest.

För att avlasta elnätet kan det uppstå negativa elpriser, som du kan dra nytta av genom Heartbeat.

Modern villa i solnedgång med solceller på hustaket
Västra Götaland

Så mycket solel producerar en solcellsanläggning i Västra Götaland per år

En medelstor solcellsanläggning i Västra Götaland med 10,49 kW effekt förväntas producera mellan 8 392–11 539 kWh solenergi per år. Uträkningen är baserad på att en kW solceller årligen producerar cirka 800–1 100 kWh per år.

Med hjälp av vårt energistyrsystem Heartbeat optimerar du din energianvändning baserat på din solproduktion, fastighetens förbrukning samt aktuella elpriser. Systemet tar till och med hänsyn till kommande väderleksrapporter.

LÅGA ENERGIPRISER

Med Heartbeat optimeras ditt hushåll baserat på bästa elpris. På så sätt kan du dra nytta av timvisa elpriser i både köp och försäljning på energimarknaden.

SMARTA ENERGILÖSNINGAR

Heartbeat kopplar samman dina solceller med ditt batteri och din laddbox och ger dig möjligheten att själv använda din solenergi när den gör som störst nytta.

REDO FÖR FRAMTIDEN

Tillsammans med våra ledande tillverkare fortsätter våra utvecklare ständigt att förbättra Heartbeat & 1KOMMA5°s solcellspaneler. Dessutom kan du när som helst komplettera med laddbox eller större batteri.