Magnus satsar på solen i Höllviken: “Investeringen har verkligen visat sig vara ett lyckokast”

Som villaägare med installerad solcellsanläggning är du med och bidrar till en mer hållbar framtid. Magnus Löfgren från Höllviken är en av dem som själv valt att satsa på solceller och förnybar energi genom att bli kund hos oss. Förutom att han nu är med och främjar klimatet, gör han också stora kostnadsbesparingar eftersom elen är egenproducerad. I en intervju har han delat med sig av sina tankar kring solenergi och vilka aspekter som varit viktigast för honom under processen.
Författare
1KOMMA5° Sverige
Uppdaterad den
tid
6 min

Vikten av en pålitlig och lokal solcellsleverantör

Att investera i solceller kan för många kännas krångligt och komplext, vilket gör att en viss tveksamhet kan uppstå inför beslut om att genomföra en installation. Magnus som själv valt att investera i en solcellsanläggning understryker därför vikten av att anlita en seriös och pålitlig aktör på marknaden.

För mig var det avgörande att välja en seriös leverantör. Jag valde att fokusera på en lokal aktör med stark förankring, trovärdighet och positiva recensioner. Någon som jag visste skulle ställa upp och hjälpa till om det skulle uppstå något problem. Det är en stor trygghet att veta att 1KOMMA5° Syd finns där för en i alla lägen, vilket är en viktig aspekt för mig, säger Magnus.
Magnus

Som leverantör av solpaneler vill vi vara med och aktivt bidra till att den allmänna uppfattningen om solenergi och processen i sig snarare upplevs som det enkla alternativet. Genom att finnas där och samtidigt utbilda om ämnet och sektorn i helhet, hoppas vi kunna ställa om ännu fler hushåll till att bli självförsörjande - precis som i Magnus fall.

Från tanke till tak: solceller får aldrig vara krångligt

Så, hur krångligt är det egentligen att ha solceller på taket? I själva verket är det inte komplicerat alls, eftersom systemet i stort sett sköter sig självt. Dessutom vägleder och besvarar vi alla dina funderingar vare sig du har frågor inför eller under installationsprocessen, något som var en stor anledning till att Magnus valde solceller från 1KOMMA5° Syd.

– Jag kan alltid räkna med att 1KOMMA5° Syd ställer upp om det skulle vara något. De finns alltid tillgängliga för frågor och funderingar. Jag har till exempel funderat mycket på om jag skulle utveckla systemet med batterilagring och har då haft många och långa diskussioner där de tar sig tid och verkligen visar att de bryr sig när man behöver hjälp.
Magnus

I och med den regionala anknytningen har vi på 1KOMMA5° Syd möjlighet att vara den trygga och närvarande installationspartnern till dig som går i tankar om att producera och lagra egen el. För att undersöka ditt hushålls förutsättningar för solelproduktion, står vi till förfogande under hela resan och skräddarsyr upplägget efter just dina behov. Efter monteringen testkör vi anläggningen och visar hur allt fungerar. På så sätt gör vi solenergi tillgängligt och enkelt för dig, med en dedikerad support genom hela processen.

Solcellerna visade sig vara ett lyckokast

Magnus poängterar att trots att de klimatsmarta aspekterna väger tungt vad gäller förnybar energi, så är den ekonomiska faktorn också väsentlig. Med en solcellsanläggning har du nämligen möjlighet att ha full koll på din energiförbrukning genom att mäta effektiviteten och följa hushållets elförbrukningsmönster och nå 0 kr / kWh.

I vidare led har du möjlighet att dela med dig av elen till grannar och till och med sälja ditt överskott till andra större elleverantörer och på så sätt faktiskt tjäna på din anläggning - ett ekonomiskt lyckokast enligt Magnus.

Även om den ekonomiska aspekten inte var den enda drivkraften har solcellsanläggningen visat sig vara väldigt gynnsam. I och med läget vi befinner oss i har andra elleverantörer behövt höja sina priser, medan jag haft möjlighet att producera el på egen hand och till och med sälja vidare. Investeringen har verkligen visat sig vara ett lyckokast, avslutar Magnus.
Magnus

Till sist beskriver Magnus känslan av att kunna bidra till en bättre miljö och minska klimatavtrycket genom att producera egen, framtidssäkrad, el - “Det är fantastiskt”, säger han. Tillsammans kan vi reducera koldioxidutsläppen och sträva efter en klimatneutral villamarknad.

Om du fortfarande tycker att det känns krångligt att investera i solenergi, ring då oss så hjälper vi dig längs vägen. Här kan du läsa mer om hur det går till, från första mötet tills det att du är din egen producent av solel!

Modern villa med solcellsanläggning på taket och villabatteri från 1KOMMA5°

Vi installerar solceller i ditt område

Vi installerar solceller över hela Sverige. Utforska mer om hur vi installerar solceller just i ditt område.

Solceller i Malmö
Solceller i Helsingborg
Solceller i Lund
Solceller i Kristianstad