Vilken solpanel ska jag välja?

När man ska besluta om vilka solpaneler man ska installera på sitt tak är det främst två faktorer som påverkar valet – effektivitet och estetik. Valet bör falla på en solpanel som är högeffektiv för elproduktionens skull och en som är helt svart för att den på bästa sätt ska smälta in i omgivningen.
Författare
1KOMMA5° Sverige
Uppdaterad den
tid
2 min

Vilken solpanel ska jag välja?

När man väl bestämt sig för att investera i solceller kommer nästa beslut, val av solpaneler. Som ny i solenergivärlden är det inte helt enkelt att veta vilka faktorer man ska titta efter. I och med att branschen hela tiden utvecklas blir det allt svårare för kunden att välja. Därför är vi noggranna med att förklara skillnaderna, svara på frågor och hjälpa kunden i sitt val av solpaneler för bästa resultat.

Vad betyder högeffektiv solpanel?

Med högeffektiv menar vi en solpanel som producerar så många watt som möjligt. Liksom i andra branschen går utvecklingen snabbt framåt även i vår bransch. Välj därför en solpanel som ligger i framkant av utvecklingen. 

Vilken solpanel är snyggast?

För utseendets skull rekommenderar vi solpaneler som är helt svart: både solcellerna, bakgrunden och ramen då de blir snyggast mot taket. En så kallad white sheet-panel ger ett svart och vitt rutmönster, vilket gör att solcellerna sticker ut och drar åt sig all uppmärksamhet istället för att de smälter in i omgivningen.

Jämföra solpaneler

Under 2020 har solpanelerna gått från standardmått till att erbjudas i olika storlekar i och med att solceller numer tillverkas i varierande storlekar. I och med att måtten på solpanelerna är olika är det viktigare att jämföra watt per kvadratmeter istället för watt per solpanel.

Andra saker du bör titta på när du väljer solpaneler är garantier, hållbarhet och livslängd. Du bör även välja certifierade solpaneler, som uppfyller IEC 61215 och IEC 617 30.

Tekniken går framåt

Det är inte bara storleken på solcellerna som har förändrats, sedan två år tillbaka är det även vanligt att dela upp varje solcell i två halvor, vilket har gjort solpanelerna ännu mer effektiva.
Den som hänger med i branschen vet att priserna på solceller har gått ned något under de senaste åren, men det är ingen idé att vänta. I och med att en satsning på solceller är en investering och inte en utgift är det bra att installera din solcellsanläggning redan idag för att börja producera el och få en reducerad elräkning.

Vad vi erbjuder:

Vi offererar alltid två olika lösningar för solpaneler, beroende på kundens förutsättningar. Vi har valt att använda oss av solpaneler i flera storlekar och effekt, som passar bra på olika tak. Alla våra solpaneler är högeffektiva och de är kopplade till en optimerare, som gör din solcellsanläggning säkrare, mindre skuggkänslig och ser till att den kan producera el även när delar av taket inte får sol.

Funderar du på att investera i solceller och vill ha mer information om vilka solpaneler just du bör välja är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig! https://1komma5.se/kontakta/ 

Vill du läsa mer?