VILLABATTERI FÖR SOLCELLER

Enphase IQ Batteribank

Ett effektivt villabatteri för intelligent användning av din solelsproduktion. Passar till alla solcellssystem på den svenska marknaden och installationen påverkar inte din befintliga solcellsgaranti.

Enphase villabatteri installerad
BATTERIBANK FRÅN ENPHASE

Slitstark batteribank för solceller

Klar att använda med intelligent energihantering.
Hela 15 års produktgaranti, integrerade microinverters och kompatibel med Heartbeat.


Den välkända amerikanska växelriktartillverkaren Enphase har nu kommit in på marknaden med sin alldeles egna innovativa villabatterier för solsystem.

Som alltid har Enphase skapat en hållbar lösning som gör att de kan erbjuda hela 15 års produktgaranti på sitt batteri – en ovanligt hög garanti på marknaden för en batteribank.

Batteriet är tillverkat med fokus på framtidssäkring, så du är redo för intelligent energioptimering, bl.a. med vårt energistyrsystem Heartbeat.

Modern villa med svarta solcellspaneler installerade på taket
SPECIFIKATIONER

Enphase IQ Batteri 3T

– Kapacitet: 3,5 – 42 kWh.

– 15 års produktgaranti

– Effekt: 1,3 kW – 15,4 kW

– 4 integrerade microinverters/enhet

– Placeras väderskyddat

Heartbeat kompatibel

Enphase villabatteri för solcellsanläggning och heartbeat från 1KOMMA5
BATTERI & OPTIMERING

Intelligent kontroll av din solcellsanläggning med Heartbeat och Enphase IQ Battery.

Med en batteribank blir det möjligt att optimera din energiförbrukning. Som en unik möjlighet erbjuder vi på 1KOMMA5° en automatisk, intelligent energihanteringslösning som heter Heartbeat .

Enphase är en av få villabatterier som kan prata med Heartbeat. Med denna kombination kan du se fram emot ännu större besparingar i ditt hushåll.

FÖRDELAR MED VILLABATTERI

Varför ska jag ha en batteribank för solceller?

En solcellsanläggning genererar el när solen är uppe.
Det är också vanligtvis där de flesta är på jobbet. Det gör att det finns en hel del överproduktion som oftast säljs direkt till spotpris.

Men om du är en lycklig ägare av en batteribank, då kan du spara din överproduktion från dagtid, så att du kan använda den på kvälls- och morgontimmarna, då elförbrukningen är högst i de flesta svenska hushåll.

Det ger dig maximal användning av förnybar el, en högre grad av självförsörjning och möjlighet att få ut mer av din egen solenergi.


Välkommen till #NewSolar!

Smarta energisystemet Heartbeat i dess förpackning
SMART STYRSYSTEM

Anslut alla dina enheter till ett enda smart styrsystem - Hearbeat

Heartbeat kopplar samman din solcellsanläggning, ditt batteri för lagring av el, din laddbox till elbilen och din värmepump till ett enda smart och heltäckande system hemma.

Din elproduktion och din elförbrukning samordnas och de olika enheterna kommunicerar med varandra. Ett framtidssäkrat system som skyddar dig mot höga elpriser året om - även på vintern - och ger bäst avkastning för just ditt system.

new solar illustration 1komma5
Bli självförsörjande

Framtidssäkra ditt hushåll

Vi strävar mot en framtid där sol och vind möjliggör gratis förnybar energi. Med Heartbeat ser vi till att ditt hem är optimalt energieffektivt och alltid med målsättningen för en prislapp på 0 kr per kWh.

  • Sänk din elräkning till noll med våra energismarta lösningar.

  • Tänk aldrig mer på elräkningen!

Vår hängivenhet till hållbarhet och förnybar energi driver oss mot en kostnadseffektiv och miljövänlig framtid där du kan njuta av obegränsad el från naturens källor.

komplett energisystem från 1KOMMA5 bestående av solceller, batterilagring, och smart energistyrning
HUR GÅR DET TILL?

Långsiktig lösning för dina solceller

Med en 15-årig produktgaranti finns det många anledningar att välja Enphase IQ-batteri. Det är helt enkelt en unik produkt och ger en trygg och framtidssäkrad lösning.

1KOMMA5° appen låter dig följa den ständiga produktionen av din solcellsanläggning. Det är även möjligt att styra för att optimera din konsumtion av solenergi och förnybar el.

Heartbeat hjälper dig att styra detta 100% automatiskt och ta dig ner mot 0 kr / kWh.

Är du nyfiken på att se hur vi har räknat? Klicka här för att se mer.

Helsvarta solcellspaneler från 1KOMMA5
TYSK DESIGN & KVALITET

Solcellspaneler med högsta effektivitet & hållbarhet

1KOMMA5° har i många år levererat solceller och solpaneler till hus- och fastighetsägare över hela Sverige. Våra hållbara solcellspaneler i snygg helsvart design, avger betydligt lägre klimatavtryck och är tillverkad med tysk design och kvalitet med europeiska garantivillkor.

Våra långa garantitider inkluderar 25 års produktgaranti och 30 års effektgaranti. Panelen håller också högsta effektivitet och är 100% kvalitetstestad hos Europas största solforskningsinstitut för vetenskaplig och teknisk forskning inom solenergi.

enphase logo
wallbox logo
daikin logo
enphase logo
Sungrow logo
solar edge logo
Kontakta oss

Få ett prisförslag!

Fyll i dina uppgifter och få ett prisestimat för just din bostad och ta reda på hur du kan nå 0 kr / kWh för ditt hushåll. Du kan även ringa till oss direkt på 08-22 88 90

1komma5 illustration new solar
Wallbox laddbox elbilsladdare
GRÖN SOLEL TILL BILEN

Ladda bilen med din egen solel – på riktigt!

När det finns gott om el och energibehovet är lågt sjunker elpriset. Det är just då Heartbeat kan styra så att dina energiprodukter i hemmet kan förses med grön el från elnätet.

När elen är dyr styrs elanvändningen via Heartbeat till att använda din lagrade el från ditt batteri. På så vis använder du den mest kostnadseffektiva lösningen för ditt hushåll. Nu kan du på riktigt ladda bilen med din egen solel!

Hör av dig till en av våra experter nära dig. Vi ser fram emot att hjälpa dig till en mer energismart vardag och framtid med Heartbeat.

Heartbeat – för en effektivare energiomställning och möjligheten att ladda din elbil för 0 kr/kWh.

LÅGA ENERGIPRISER

Med Heartbeat optimeras ditt hushåll baserat på bästa elpris. På så sätt kan du dra nytta av timvisa elpriser i både köp och försäljning på energimarknaden.

SMARTA ENERGILÖSNINGAR

Heartbeat kopplar samman dina solceller med ditt batteri och din laddbox och ger dig möjligheten att själv använda din solenergi när den gör som störst nytta.

REDO FÖR FRAMTIDEN

Tillsammans med våra ledande tillverkare fortsätter våra utvecklare ständigt att förbättra Heartbeat & 1KOMMA5°s solcellspaneler. Dessutom kan du när som helst komplettera med laddbox eller större batteri.

Produkter

Våra lösningar för ditt klimatneutrala hem

NewSolar

Komplett solcellsanläggning

Villabatteri

Använd din solel även på natten

Heartbeat

Smart styrsystem som optimerar din solel & nätel

Laddbox

Använd din solenergi till din elbil

SOLCELLER

Billig & klimatneutral el genom solel

Energistyrsystemet Heartbeat har inte haft, eller har inte, stöd för frekvensbalansering. Heartbeat skickar dig heller inte till månen, men förbereder dig för framtiden #NewEnergy