fbpx ...

Planera en solcellsanläggning
 

Vi kommer alltid ut och tittar på dina förutsättningar

För att du ska få en så bra solcellsanläggning som möjligt utefter dina förutsättningar kommer alltid någon av oss på Cell Solar hem till dig för att titta på vilka möjligheter du och ditt tak har.

För oss är det viktigt att du som kund får de bästa möjligheterna att producera egen solenergi. Därför värderar vi det personliga mötet hemma hos dig högt. Vi kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök vid planering av en ny solcellsanläggning. Utan ett fysiskt besök är det omöjligt att få kontroll över alla faktorer som påverkar vilka möjligheter du har att producera egen solenergi.

Alla tak och alla människor är unika, så även varje solcellsanläggning. Genom att vi mäter ditt tak och tittar på saker som i vilket väderstreck det ligger och om du exempelvis har ett träd som skuggar vissa delar av taket under dagen kan vi planera en så optimal solcellsanläggning som möjligt. Vi tittar även på faktorer som om du har snörasskydd, om det finns några ventilationsrör på taket och hur elcentralen ser ut.

Läs mer om hur vi arbetar här!

Så får du ut mest solenergi från dina solpaneler

De allra flesta villor har bra förutsättningar och är tillräckligt stora för att producera solel som täcker dagsbehovet, under soliga dagar.  Allra bäst fungerar solpaneler på fria takytor på minst 10 kvadratmeter med runt 35-40 graders lutnings som vetter mot syd, sydväst eller sydost. Om ditt tak skuggas under vissa delar av dagen av träd eller andra hus påverkar det solpanelernas förutsättningar, men i och med att vi alltid besöker dig kan vi planera solcellsanläggningen så att mindre skuggningar inte påverkar produktionen av solenergi.

Ju större solinstrålning sin solcellsanläggning träffas av desto mer solenergi kommer den att producera. På SMHI:s karta kan du se den genomsnittliga solinstrålningen i olika delar av landet.

Tänk på!

Om du investerar i solpaneler med optimerare blir ditt tak mindre känsligt för skugga. Läs mer om det här!

Har du några andra frågor så går det alltid bra att kontakta oss. Varma solkramar!

Berätta lite mer om dig själv!

Vill du ha ett kostnadsfritt hembesök? Eller har du en fråga du inte fått svar på? Alla dina frågor och funderingar är välkomna. Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss så snart vi kan.