fbpx

Solceller i Göteborg

Välkommen till 1KOMMA5°. Vi hette tidigare Cellsolar och har sedan vi startade 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar.

1KOMMA5° är Sveriges ledande leverantör av energismarta lösningar till villaägare med målet att nå en klimatneutral villamarknad 2030.

1KOMMA5° arbetar för att möjliggöra ett CO2-neutralt liv för dig genom att erbjuda solcellsanläggningar, laddboxar, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat.

Använd din solel när den gör som störst nytta – För dig som villaägare innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala elförbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Ett smart ekosystem där dina energiflöden optimeras för en mer energieffektiv och framförallt koldioxidneutral vardag.

Det är enkelt och tryggt att beställa ett energismart system från oss. Våra solcellsexperter hjälper dig personligen genom hela processen, från den första tanken om att investera i solceller hela vägen tills anläggningen är på plats på ditt tak och du kan börja producera, lagra och styra användningen av din egenproducerade solel i ditt hushåll.

Solen som energikälla

Ta tillvara på solens energi och installera solceller i Göteborg. Kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte. Vi kommer då hem till dig och berättar mer om vilka solceller och andra energismarta lösningar som vi skulle rekommendera till dig.

Fyll i din adress nedan för att få en uppskattning om hur mycket el din fastighet skulle kunna producera.

HEARTBEAT – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Börja ditt klimatvänliga liv med Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda app, för bättre styrning och användning av din egenproducerade solel. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak
solpanel på tak

Göteborg är en perfekt plats för solceller

Solel är ett bra sätt att producera grön el. En vanlig uppfattning är att solen inte skiner lika mycket i Norden som i övriga Europa. Statistik från SMHI visar att Göteborg hade 1981 soltimmar under 2022. Det är ungefär lika många soltimmar som Tyskland hade, vilket är landet med mest installerade solceller.

Solceller på ett tak i Göteborg kommer att ge utmärkt effekt och bra produktion av solel, vilket kommer att bidra till att minska ditt hushålls elkostnader. Ett val som är fantastiskt både för miljön och din plånbok. Tillsammans kan vi jobba mot ett fossilfritt Sverige genom att installera solcellsanläggningar även på ditt hustak.

Installera solceller i Göteborg

Första steget är alltid ett förutsättningslöst möte. Våra lokala experter kommer hem till dig för att höra dina önskemål och kunna se ditt taks förutsättningar på plats. Tillsammans är det då möjligt att diskutera olika alternativ och hitta en skräddarsydd lösning med ett solcellssystem i Göteborg som passar bäst för dig. Några saker som kan påverka det slutliga valet är takets material, lutning eller hur solig plats det är beläget på.

Vi ansvarar för hela processen. Från att svara på dina första nyfikna frågor till att solcellerna är installerade och producerar solel till ditt hushåll. Som experter inom området med ett brinnande engagemang finns vi här och skapar en anläggning för framtiden.

solpanel på tak
solpanel på tak
solpanel på tak

Uppgradera villan med smarta solcellspaket i Göteborg

Tekniken inom solceller har gått snabbt framåt. Välj smarta solcellspaket i Göteborg för att få ut maximalt med effekt året runt.

1KOMMA5° arbetar med den senaste tekniken av solceller i Göteborg som är testade för vårt nordiska klimat. Samtliga produkter i din solcellsanläggning är av hög kvalitet med lång garantitid, och kommer att generera hushållsel under lång tid framåt. Fördelen är dessutom att de kräver minimalt med underhåll. Solcellsanläggningar sköter sig till stor del av sig själva.

solpanel på tak

Estetiskt tilltalande och effektiva solpaneler för produktion av solel

Eftersom att det finns olika typer av tak kan vi erbjuda olika produkter beroende på ditt taks förutsättningar. För dig som vill ha solpaneler i Göteborg, hittar vi tillsammans ett upplägg som kommer att passa dig på alla sätt – både när det kommer till effekt och utseende.

Solceller på hus
Solceller på hus

Vad får du när du väljer oss som solcellsföretag i Göteborg?

1KOMMA5° arbetar för att möjliggöra ett CO2-neutralt liv för dig genom att erbjuda solcellsanläggningar, laddboxar, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat. Vi gör det lätt för dig som villaägare att minska ditt klimatavtryck genom att hjälpa dig genom hela processen. Några andra fördelar med att välja oss är:

  • Vi hjälper dig skapa förutsättningar till att producera din egen el som ger dig lägre elkostnad varje månad året om
  • Vi använder helsvarta, högeffektiva och moderna solcellspaneler i Göteborg
  • Vi har kunnig och engagerad personal med lokal närvaro

Vi finns här för att hjälpa dig hela vägen.

Behövs bygglov för att installera solceller i Göteborg?

Oftast krävs det inte bygglov för installation av solceller. Kontakta gärna Göteborgs kommun och berätta att du kommer installera solceller i Göteborg och fråga vad som gäller för din adress. Generellt sett är kommunen mycket positivt inställd till att privatpersoner väljer att installera solceller och har valt att underlätta så mycket de kan. Om du bor i ett detaljplanerat område med särskilda bestämmelser kan det påverka krav på bygglov.

Från offert till installerade solceller finns vi här för dig

Vi på 1KOMMA5° är med dig hela vägen när det gäller installation av solceller. Vi börjar med ett kostnadsfritt besök för att se hur vi kan hjälpa dig och stötta dig sedan genom hela processen, från solcellsinstallationen till att du börjar producera din egen gröna el. Men vi nöjer oss inte där. Vi erbjuder också service och support för att säkerställa att din solcellsanläggning fortsätter att prestera på toppnivå under hela dess livstid. När du väljer att investera i solceller med oss, kan du känna dig trygg i vetskapen om att vi finns där för att stötta dig på varje steg av resan.

Bidrag och grönt avdrag för solceller i Göteborg

Från och med 1 januari 2023 får du grönt avdrag för installation av solceller i Göteborg. 

Med det gröna avdraget kan du dra av 20 procent av kostnaden för både installation och material direkt på slutfakturan, vilket gör det enklare och mer förmånligt att investera i solenergi. Dessutom får du 50% grönt avdrag för laddbox och batteri för ellagring.

Fyll i formuläret så hör vi av oss

OBS. Vi installerar tyvärr ej på eternittak, markanläggningar eller hos BRF:er

1KOMMA5° | SVERIGE 
Org. nr. 559069-2900

Faktura: 1KOMMA5 grader AB
, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

Integritetspolicy
1KOMMA5° | SVERIGE