fbpx ...

SOLCELLER MED BATTERI

Energilagring & villabatteri -
för ett mer självförsörjande hushåll

Energilagring & villabatteri - för ett mer självförsörjande hushåll

Din solcellsanläggning producerar el när solen är uppe. En del av din egenproducerade el använder du i ditt hushåll och överskottet kan du sälja tillbaka till elnätet.

Genom att installera ett ellagringssystem i form av ett villabatteri ökar egenanvändningen av din producerade solel. Du lagrar helt enkelt din gröna överskottsel, som då kan användas när solen gått ner.

Din solcellsanläggning producerar el när solen är uppe. En del av din egenproducerade el använder du i ditt hushåll och överskottet kan du sälja tillbaka till elnätet.

Genom att installera ett ellagringssystem i form av ett villabatteri ökar egenanvändningen av din producerade solel.

Du lagrar helt enkelt din gröna överskottsel, som då kan användas när solen gått ner.

svarta solceller och villabatteri från 1komma5

BLI SJÄLVFÖRSÖRJANDE

Öka användningen av din solel

Med en batterilösning har man möjlighet att förse sitt hushåll med grön solel, trots att solen gått ner. Att lagra el i ett batteri betyder även att du kan öka användningen av din egenproducerade gröna el och blir således mindre påverkad av marknadens stigande elpriser.

Du minskar behovet av att köpa in el och blir därmed mer självförsörjande. Det elöverskott som du inte förbrukar lagras tillfälligt och på så vis ge dig en bättre elekonomi över dygnet.

BATTERIPAKET

Vad ingår i en batterilösning?

Ett normalstort batteri för en villa kan lagra 5-15 kWh, vilket räcker för att täcka energiförbrukningen under natten för ett genomsnittligt hushåll, och du slipper köpa in dyrare elektricitet på kvällen.

Villabatteriet kopplas till din solcellsanläggnings växelriktare, din smartmätare vid ditt elmätarskåp och företrädesvois även till energistyrsystemet Heartbeat.

heartbeat styrsystem solceller

VÅRT SMARTA STYRSYSTEM

Maximera ditt system med Heartbeat – hjärtat i ditt energismarta hem

Det smarta energistyrsystemet Heartbeat ger dig maximal nytta av ditt energisystem hemma. Heartbeat manövrerar dina solceller, ditt batteri och din laddbox, och optimerar systemet mot marknadens spotpris och väderprognos för ditt område.

Med Heartbeat arbetar ditt energisystem året runt, på dygnets alla timmar - och är inte beroende av att solen ska skina.

Genom att installera Heartbeat i samband med din solcells- och energilagringsanläggning får du tillgång till en energiplattform där du kontinuerligt har möjlighet att ta del av uppdateringar och nya tjänster, och enkelt följa alla komponenter i en och samma app.

BOLÅN & AVDRAG

Gröna bolån och Grönt avdrag

Precis som när du installerar solceller bidrar även ett batteri till att ditt hus kan få en förbättrad energiklassning. 1KOMMA5° samarbetar med kreditinstitut som erbjuder bättre lånevillkor för villor som har en energideklaration, där ränterabatten kan vara flera enheter och därigenom bidra till en bättre elekonomi för hushållet.

Glöm inte ditt Gröna Avdrag på 50% som gäller för både laddbox och energilagringslösningar. Avdraget gäller för kostnaden av arbete och material, och när du köper ditt energilager från oss så sköter vi det hela åt dig och du får avdraget direkt på fakturan. Enkelt och smidigt.

Vi guidar dig i dina val!

Vi hjälper dig att analysera ditt hushålls energiflöde och guidar dig i valen för att hitta den optimala lösningen för ditt hushåll. Prata med din solcellsexpert hos 1KOMMA5°. Kontakta oss gärna genom att fylla i kontaktformuläret här på sidan eller maila oss på info@1komma5.se, så hör vi av oss till dig.

Välkommen!

Vi hjälper dig att analysera ditt hushålls energiflöde och guidar dig i valen för att hitta den optimala lösningen för ditt hushåll.

Prata med din solcellsexpert hos 1KOMMA5°. Kontakta oss gärna genom att fylla i kontaktformuläret här på sidan eller maila oss på info@1komma5.se, så hör vi av oss till dig.

Välkommen!

TA NÄSTA STEG

Få ett prisförslag!

Fyll i dina uppgifter och få ett prisestimat för just din bostad och ta reda på hur du kan nå 0 kr / kWh för ditt hushåll.

Du kan även ringa till oss direkt på 08-22 88 90

Vad tycker våra kunder?

1KOMMA5° | SVERIGE
Org. nr. 559069-2900
Faktura: 1KOMMA5 grader AB, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

1KOMMA5° | SVERIGE