Vi hjälper dig hela vägen

1KOMMA5° - Tidigare Cellsolar

Cellsolar har bytt varumärke till 1KOMMA5° Sverige. Cellsolar förvärvades av 1KOMMA5° i syfte att driva omställningen till grön energi på den nordiska villamarknaden.

Att ställa om till grön energi handlar inte bara om att bli klimatneutral, det handlar i allra högsta grad om att också blir oberoende.

- "1KOMMA5° är inte bara en den nya tidens impact-bolag. Vi verkar också för människors oberoende i alla led. Som villaägare ska du vara leverantörsoberoende och som svensk eller Europé inte beroende av andra länders politik. Vi värnar om klimat och frihet, säger Gunnar Jönsson, VD 1KOMMA5° Sverige."

Cellsolar-1KOMMA5°
Energiemanager Heartbeat installiert an der Wand

Om 1KOMMA5°

1KOMMA5° har idag cirka 300 anställda i 14 tyska och svenska städer och har installerat över 36 000 solcellssystem de senaste åren.

Bolaget ska eliminera hushållens koldioxidutsläpp och satsar på att kunna omvandla 500 000 hushåll per år för att uppfylla visionen om en klimatneutral villamarknad år 2030.
1K5° backas av Porsche AG och ledande tyska family offices för att nå målet 2030. Företagets ambition är att omsätta 200 miljoner Euro 2022 vilket är bolagets första år som 1KOMMA5°.

Företaget satsar på energismarta lösningar såsom solceller, laddboxar och ellagring samt en digital plattform. 1KOMMA5° har två affärsben – varav det ena fokuserar på fysiska lösningar för villamarknaden och det andra på egen teknologi för energihantering.

1KOMMA5° kommer att utöka sin verksamhet till alla relevanta EU-marknader innan 2023, där tysktalande länder samt Norden är först ut. Solcellsleverantören Cellsolar, som sedan 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar i Sverige, blev en del av 1KOMMA5°-gruppen.

Darstellung Flex Bonus durch Energy Trader
TIDIGARE CELLCOLAR

Bakgrund 1KOMMA5°

Om 7 år har världen använt sin CO2 budget och jordklotet kommer värmas upp med 1,5 grader. Efter 1,5 grader stiger havsnivån och nationer samt kustsamhällen försvinner. Det finns fortfarande chans att påverka utfallet genom att minska koldioxidutsläppen. Villamarknaden har en konkret möjlighet att bidra genom att sluta släppa ut koldioxid. 1KOMMA5° skapades för att snabbt ställa om villamarknaden till grön el och därmed göra den klimatneutral. 

Kontakta oss

Få ett prisförslag!

Fyll i dina uppgifter och få ett prisestimat för just din bostad och ta reda på hur du kan nå 0 kr / kWh för ditt hushåll. Du kan även ringa till oss direkt på 08-22 88 90

1KOMMA5° komplett produktutbud