fbpx

Solceller i Kalmar

Välkommen till 1KOMMA5°. Vi hette tidigare Cellsolar och har sedan vi startade 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar.

1KOMMA5° är Sveriges ledande leverantör av energismarta lösningar till villaägare med målet att nå en klimatneutral villamarknad 2030.

1KOMMA5° arbetar för att möjliggöra ett CO2-neutralt liv för dig genom att erbjuda solcellsanläggningar, laddboxar, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat.

Använd din solel när den gör som störst nytta – För dig som villaägare innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala elförbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Ett smart ekosystem där dina energiflöden optimeras för en mer energieffektiv och framförallt koldioxidneutral vardag.

Det är enkelt och tryggt att beställa ett energismart system från oss. Våra solcellsexperter hjälper dig personligen genom hela processen, från den första tanken om att investera i solceller hela vägen tills anläggningen är på plats på ditt tak och du kan börja producera, lagra och styra användningen av din egenproducerade solel i ditt hushåll.

Solen som energikälla

Installera solceller i Kalmar och börja producera din egen el. Boka in ett kostnadsfritt hembesök av en av våra solcellsexperter så berättar vi mer. Nedan har du möjlighet att fylla i din adress och se hur mycket solel en solcellsanläggning på ditt tak skulle kunna producera.

HEARTBEAT – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Börja ditt klimatvänliga liv med Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda app, för bättre styrning och användning av din egenproducerade solel. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak
solpanel på tak

Kalmar är en perfekt plats för solceller

Sverige kan lätt uppfattas som ett land med mycket mörker och kyla. SMHI för årligen statistik på antalet soltimmar och i Kalmar sken solen över 2 000 timmar under år 2022. Antalet soltimmar är jämförbart med flera länder i Centraleuropa.

Kalmar är därför en perfekt plats för solceller. Vi deltar i kampen mot ett fossilfritt Sverige genom att hjälpa människor att producera grön el. Vi vill göra det enkelt för dig att börja producera din egen el och vi finns vid din sida hela vägen. Eftersom att alla hushåll är unika så finns det också mycket att välja mellan. Vi hjälper till att förklara olika begrepp och presenterar de möjligheter som finns.

Installera solceller i Kalmar

Vi inleder alltid med ett kostnadsfritt hembesök för att kunna informera om att installera solceller i Kalmar. Tillsammans går vi igenom dina förutsättningar och behov för att hitta den bästa lösningen för dig. Under hembesöket kan vi skapa oss en egen uppfattning om hur fastigheten ser ut, vilket material taket har och lär oss mer om hushållets elbehov.

Som kund ska du känna dig delaktig i hela processen och vi finns som ett stöd att välja rätt. Vi utför sedan installationen och följer upp din solcellsanläggning i Kalmar så att den fungerar på ett optimalt sätt. 

solpanel på tak
solpanel på tak
solpanel på tak

Följ elproduktionen med solcellspaket i Kalmar

Moderna och smarta solcellspaket i Kalmar kommer med många funktioner. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda smart app, för bättre styrning och användning av el i hemmet. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak

Snygga solpaneler med hög effektivitet för hushåll

Vi erbjuder snygga helsvarta solpaneler i Kalmar som har en låg profil. Framförallt är 1KOMMA5°s egna europeiska solcellspaneler av hög kvalitet, tysk design, har långa garantitider och avger 25% lägre klimatavtryck.

Solceller på hus
Solceller på hus

Vad får du när du väljer oss som solcellsföretag i Kalmar?

1KOMMA5° är ett företag med största fokus på att skapa ett fossilfritt Sverige. Med lokal närvaro och stort kundengagemang tar vi hand om dig. Väljer du oss som solcellsföretag i Kalmar får du även:

  • Solcellsprodukter av högsta kvalitet som är optimala för vårt nordiska klimat
  • Rätt förutsättningar för att producera egen el och minska dina nuvarande elkostnader
  • Framtidssäkrade produkter som har ett snyggt utseende och lång garantitid
  • Individuellt anpassade lösningar efter dina behov
  • Energistyrsystemet Heartbeat som kopplar samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda smart app

Vi finns här för att göra resan till att börja använda solceller så enkelt som möjligt för dig.

Behövs bygglov för att installera solceller i Kalmar?

I många fall krävs det varken bygglov eller bygganmälan då kommunen vill uppmuntra och underlätta för privatpersoner att ta steget fullt ut till grön el. Du kan kontakta kommunen och fråga vad som gäller för just din adress. För alla övriga frågor som rör solceller så finns vi här. Vi hjälper dig gärna och berättar mer om solceller och hittar den bästa lösningen till dig.

Från offert till installerad solpanel finns vi där för dig

När du bestämmer dig för att installera solceller i Kalmar så finns vi vid din sida genom hela processen. Vi börjar med att erbjuda en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans med dig hittar den bästa lösningen för ditt hus. Sedan hjälper vi dig med installationen så att allt blir rätt från början. Men vi slutar inte där – även efter att du har börjat producera din egen el så finns vi alltid tillgängliga för att se till att allt fungerar som det ska.

Bidrag och grönt avdrag vid installation av solceller i Kalmar

Från och med 1 januari 2023 får du en ny nivå på skattereduktion för installation av solceller i Kalmar. Nu kan du dra av 20 procent av kostnaden för både installation och material direkt på slutfakturan. Detta är ett välkommet tillskott för de som vill installera solceller på sina bostäder och främjar en mer hållbar energiförsörjning.

Fyll i formuläret så hör vi av oss

OBS. Vi installerar tyvärr ej på eternittak, markanläggningar eller hos BRF:er

1KOMMA5° | SVERIGE 
Org. nr. 559069-2900

Faktura: 1KOMMA5 grader AB
, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

Integritetspolicy
1KOMMA5° | SVERIGE