fbpx

Solceller i Uppsala

Välkommen till 1KOMMA5°. Vi hette tidigare Cellsolar och har sedan vi startade 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar.

1KOMMA5° är Sveriges ledande leverantör av energismarta lösningar till villaägare med målet att nå en klimatneutral villamarknad 2030.

Vi erbjuder framtidssäkrade solcellsanläggningar, laddboxar, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat. Inte nog med att du kan använda ditt tak för att producera egen grön el till ditt hushåll, nu kan du även koppla samman din solcellsanläggning med ditt batteri och även din laddbox i ett enda heltäckande och uppkopplat system som styrs via en enda app. Vinsten blir en optimal elanvänding efter ditt hushålls behov och lägre elkostnader.
Vår lösning heter Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem.

Vi har vid det här laget hunnit installera över 9000 skräddarsydda anläggningar i Sverige, som alla tagit hänsyn till hushållets behov och varje taks förutsättningar.

Ända sedan vi startade 2016 kan vi stoltsera med att ha en mycket god kundnöjdhet. Läs gärna våra recensioner på Reco om ni vill ta reda på vad våra befintliga kunder säger om oss: reco.se/1komma5-sverige

Vi ser fram emot att få välkomna även dig som stolt solcellsägare med ett energismart hushåll.

Solen som energikälla

Allt börjar med ett kostnadsfritt möte där våra lokala säljare kommer hem till dig. Genom ett personligt hembesök kan vi få mer information om dina behov och ditt taks förutsättningar. Vill du få en uppfattning om hur mycket el din bostad skulle kunna producera kan du fylla i adressen nedan och få en första uppskattning.

Välkommen att kontakta oss för mer information om att installera solpaneler i Uppsala.

HEARTBEAT – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Börja ditt klimatvänliga liv med Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda app, för bättre styrning och användning av din egenproducerade solel. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak
solpanel på tak

Uppsala är en perfekt plats för solceller

I Uppsala finns inte någon station som mäter antalet soltimmar, närmaste station är Stockholm. Där uppmättes det under 2022 totalt 2158 soltimmar enligt statistik från SMHI. Antalet soltimmar matchar flera länder i Centraleuropa vilket kan överraska många.

Att installera solceller i Uppsala är en bra investering för framtiden. På 1KOMMA5° har vi fokuserat på att hjälpa Sverige ställa om till 100 % förnybar energi. Ta tillvara på solens energi och minska samtidigt dina elkostnader.

Installera solceller i Uppsala

Solen kan bidra till att producera el året runt. Ta tillvara på all solenergi i Uppsala med kvalitativa produkter med bra effekt. Vi tar ett helhetsansvar för dig som kund. Från det första mötet där du har möjlighet att ställa alla dina frågor till att installationen är färdig och allt är monterat.

Det ska vara lätt att välja rätt – därför arbetar vi med att erbjuda en helhetslösning. Genom att verka lokalt har vi kunskap om närområdet och vi är engagerade i alla produkter. Efter att du börjat producera solenergi i Uppsala finns vi vid din sida och säkerställer att det fungerar som det ska.

solpanel på tak
solpanel på tak
solpanel på tak

Smarta solcellspaket i Uppsala för villan

Investera i smarta solcellspaket i Uppsala som är framtagna för det privata hushållet. De moderna solpanelerna klarar av att producera el året runt.
Väljer man ett optimerat solcellssystem installeras en elektrisk komponent som kallas för optimerare vid varje solpanel och som ser till att det går att få ut så mycket som möjligt av sina solceller. Då kan din solcellsanläggning producera el även om delar av taket ligger i skugga.

Vill du ha full kontroll på din elproduktion kan du installera en smartmätare. Då är det möjligt att följa hur produktionen av el sker varje dag, året runt. Komplettera med tillval och bygg en anläggning med solceller efter dina önskemål.

solpanel på tak

Snygga och effektiva solpaneler för produktion av solel

Oavsett om fastigheten är nybyggd eller har en lång historia finns det solceller som passar på tak i Uppsala. Tillsammans kan vi välja mellan olika produkter för att skapa ett resultat som du är nöjd med.

1KOMMA5° har även lanserat europeiska solcellspaneler med tysk design och kvalitet, europeiska garantivillkor och 25% mindre koldioxidavtryck. Läs mer om våra europeiska solcellspaneler.

Solceller på hus
Solceller på hus

Vad får du när du väljer oss som solcellsföretag i Uppsala?

Väljer du 1KOMMA5° som ditt solcellsföretag i Uppsala får du ta del av vårt engagemang. Förutom vårt engagemang får du också:

  • Solceller i Uppsala av högsta kvalitet
  • Långa garantitider
  • Hjälp från start till mål – vi finns även efter att din solcellsanläggning i Uppsala är installerad
  • Moderna produkter som bidrar till att minska dina elkostnader
  • Förutsättningar att tillverka grön el på ett effektivt sätt
  • Energistyrsystemet Heartbeat

Solceller i en villa i Uppsala kräver minimalt med underhåll. I samband med installationen visar vi allt du behöver veta och går igenom funktionerna i din solcellsanläggning.

Behövs bygglov för att installera solceller i Uppsala?

Varje kommun har sina egna regler då det kommer till bygglov för solceller. För att installera solceller i Uppsala kan det krävas bygglov i enstaka fall, exempelvis i vissa detaljplanerade områden. Uppsala kommun kan alltid svara på exakt vad som gäller för din adress.

Sveriges kommuner är mycket tillmötesgående inom området och jobbar för att gynna det enskilda hushållet som väljer att producera grön el. Det ska vara en gynnsam investering med solceller i Uppsala.

Från offert till installerad solpanel är vi med dig

När du bestämmer dig för att installera solceller i Uppsala så finns vi vid din sida genom hela processen. Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer och hjälper dig sedan med installationen. Vi finns också tillgängliga för att se till att allt fungerar smidigt även efter att du har börjat producera din egen el.

Bidrag och grönt avdrag vid installation av solceller i Uppsala

Från och med 1 januari 2023 kan du dra av 20 procent av kostnaden för installation av solceller i Uppsala. Den nya skattereduktionen gäller både för installation och material. Avdraget görs direkt på slutfakturan och du behöver inte tveka på om du blir beviljad en skattereduktion eller inte.

Fyll i formuläret så hör vi av oss

OBS. Vi installerar tyvärr ej på eternittak, markanläggningar eller hos BRF:er

1KOMMA5° | SVERIGE 
Org. nr. 559069-2900

Faktura: 1KOMMA5 grader AB
, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

Integritetspolicy
1KOMMA5° | SVERIGE