fbpx

Solceller i Växjö

Välkommen till 1KOMMA5°. Vi hette tidigare Cellsolar och har sedan vi startade 2016 hunnit installera över 9000 solcellsanläggningar.

1KOMMA5°, som tidigare hette Cellsolar, är Sveriges ledande leverantör av energismarta lösningar till villaägare.

Vi erbjuder framtidssäkrade solcellsanläggningar, laddbox för elbil, batterier för ellagring samt vårt energistyrsystem Heartbeat. Inte nog med att du kan använda ditt tak för att producera egen grön el till ditt hushåll, nu kan du även koppla samman din solcellsanläggning med ditt batteri och även din laddbox i ett enda heltäckande och uppkopplat system som styrs via en enda app. Vår lösning heter Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem.

Vi har vid det här laget hunnit installera över 9000 skräddarsydda anläggningar i Sverige, som alla tagit hänsyn till hushållets behov och varje taks förutsättningar.

Ända sedan vi startade 2016 kan vi stoltsera med att ha en mycket god kundnöjdhet.  Läs gärna våra recensioner på Reco om ni vill ta reda på vad våra befintliga kunder säger om oss: reco.se/1komma5-sverige

Vi ser fram emot att få välkomna även dig som stolt solcellsägare med ett energismart hushåll.

Solen som energikälla

Att installera solceller på sin egen fastighet ökar snabbt i popularitet. Är du intresserad av att veta mer är du välkommen att boka in ett kostnadsfritt hembesök från oss på 1KOMMA5°.  

Ange din adress i rutan nedan för att få en uppfattning om hur mycket solel din adress skulle kunna producera.

HEARTBEAT – Hjärtat i ditt energismarta hushåll

Börja ditt klimatvänliga liv med Heartbeat – hjärtat i ditt hållbara, uppkopplade och smarta hem. Koppla samman dina solceller, ditt batteri och din laddbox för elbilen i ett enda system som styrs via en enda app, för bättre styrning och användning av din egenproducerade solel. För dig innebär Heartbeat främst en sak: ett sätt att sänka din totala förbrukning och därmed kostnaderna för elanvändningen i hemmet. Välkommen till #NewSolar!

solpanel på tak
solpanel på tak

Soliga Växjö är en bra placering av solceller

Under år 2022 hade Växjö totalt 1 915 soltimmar enligt mätningar från SMHI. Antalet soltimmar är på samma nivå som exempelvis Tyskland, vilket gör att Växjö är en perfekt plats för solceller. Under sommaren går det att producera mer el än under vinterhalvåret. Även under vintern är det fullt möjligt att producera el via solen i Sverige.

Allt inleds med en kostnadsfri konsultation kring dina behov och ditt villataks förutsättningar. På så vis stämmer vi av fastighetens möjligheter och kan höra mer om dina förväntningar. Konsultationen är kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting, men du har chansen att ställa och få svar på alla dina frågor. Tillsammans kan vi hitta en lösning med solceller utifrån dina behov.

Vi installerar solceller i Växjö

Om du väljer att installera solceller i Växjö så tar vi hand om hela arbetet – från start till mål och lite till ändå. Våra lokala solcellsexperter hjälper dig till en individuellt anpassad anläggning. Att tillverka fossilfri el ska vara enkelt och att ha solpaneler kräver ett minimalt underhåll från dig.

1KOMMA5° är medlem i Fossilfritt Sverige och tillsammans kan vi göra en stor skillnad. När din solcellsanläggning i Växjö är igång efter installationen så minskar de flesta sina elkostnader.

solpanel på tak
solpanel på tak
solpanel på tak

Solcellspaket med smart funktion i Växjö

Vi ser till att du får en så energieffektiv solcellsanläggning som möjligt på ditt tak och hjälper dig till fler energismarta produkter i din anläggning som du så önskar.

Med hjälp av exempelvis en smartmätare kan du dag för dag följa produktionen av el i detalj via en enkel app. Vill du koppla samman din anläggning och ditt batteri även med en laddbox för elbil i hemmet går det naturligtvis med hjälp en energistyrsystemet Heartbeat. Då laddas elbilen med el när det är som mest ekonomiskt gynnsamt.

solpanel på tak

Tunna och effektiva solpaneler

Vid val av solpaneler är det många gånger två faktorer som är avgörande: effektivitet och det estetiska utseendet. De produkter som vi använder har låg profil och är snyggt helsvarta. 

Ett solcellspaket i Växjö har mycket hög effektivitet och håller högsta kvalitet. Det är byggt och framtaget för att kunna användas under lång tid. Ett miljövänligt sätt att ta tillvara på solens strålar året runt med lågt koldioxidutsläpp.

Solceller på hus
Solceller på hus

Vad får du när du väljer oss som solcellsföretag i Växjö?

Som kund ska du känna dig trygg och delaktig genom hela processen. Som solcellsföretag i Växjö lovar vi att ta hand om dig från början och genom hela din tid med solceller. Några andra fördelar är:

  • Vi har lokala solcellsexperter
  • Vi hjälper dig att minska din elkostnad
  • Vi använder kvalitetsprodukter med långa garantitider
  • Vi har hand om hela processen och följer även upp efteråt

Vi svarar gärna på dina frågor och gör ett första besök hemma hos dig. Då kan vi berätta mer om på vilket sätt vi skulle kunna hjälpa dig.

Behövs bygglov för att installera solceller i Växjö?

Det krävs nästan aldrig bygglov för att installera solceller i Växjö. Kommuner uppmuntrar idag till att privatpersoner ska installera solceller och försöker underlätta processen. För att veta vad som gäller adress kan du kontakta kommunen direkt.

Vi kan hjälpa dig med alla andra frågor som gäller solceller i Växjö. Ta steget till att bli en del av de som tillverkar grön el!

Från offert till installerad solpanel finns vi där för dig

När du bestämmer dig för att ta klivet och investera i solceller så är vi din pålitliga partner genom hela processen. Vi börjar med en personlig och kostnadsfri konsultation där vi lyssnar noga på dina unika behov och önskemål och arbetar sedan tillsammans för att hitta den mest lämpliga lösningen som passar just din bostad och din budget. Därefter går vi vidare till installationen där vi säkerställer att allt fungerar som planerat från första stund. Men vår passion för att hjälpa dig stannar inte där – vi finns alltid tillgängliga även efter installationen för att hjälpa dig.

Bidrag och grönt avdrag vid installation av solceller i Växjö

Från och med 1 januari 2023 i får du dra av 20 procent av kostnaden för installation av solceller i Växjö. Den nya skattereduktionen gäller både för installation och material. Avdraget görs direkt på slutfakturan och du behöver inte tveka på om du blir beviljad en skattereduktion eller inte.

Fyll i formuläret så hör vi av oss

OBS. Vi installerar tyvärr ej på eternittak, markanläggningar eller hos BRF:er

1KOMMA5° | SVERIGE 
Org. nr. 559069-2900

Faktura: 1KOMMA5 grader AB
, Kund-Id FRX5802, Fe 301, 105 69 Stockholm

Integritetspolicy
1KOMMA5° | SVERIGE