Installation av Solceller – Producera Solkraft

Går du i tankar att installera solceller, men känner dig osäker på hur processen går till? Lugn, vi finns med under hela resans gång för att du ska känna dig trygg. Från första mötet till solcellerna  är installerade och sitter på taket för att du ska kunna börja producera din egen solenergi.
Författare
1KOMMA5° Sverige
Uppdaterad den
tid
4 min
Från tanke till installation av solceller på taket

Installation av solceller – Producera egen solel

Går du i tankar att installera solceller, men känner dig osäker på hur processen går till? Lugn, vi finns med under hela resans gång för att du ska känna dig trygg. Från första mötet till solcellerna  är installerade och sitter på taket för att du ska kunna börja producera din egen solenergi.

Första mötet innan installation av solceller

Vi kommer alltid ut till dig för ett kostnadsfritt besök. På första mötet går vi igenom vilka förutsättningar du som kund och ditt hus har för att installera solceller. För oss är det viktigt att veta vad du har för förväntningar på din leverantör av solceller och om du har några frågetecken du vill reda ut innan beställning hjälper vi dig att lösa dem. Vi vill veta vad du är intresserad av för att kunna guida dig på bästa sätt.

Hur vet jag att mitt tak passar för installation av solceller?

Under första mötet tittar vi på faktorer som takets storlek, vilket väderstreck det ligger i, eventuella skuggor, vilken elförbrukning ni har idag och huvudsäkringens storlek. Faktorer som spelar roll i vilken anläggning vi kan sätta upp. Vi bokar även in ett nytt möte för att presentera anläggningen och gå igenom vår offert.

Fastighetens och dina förutsättningar för att producera solenergi

Efter mötet planerar vi en optimal anläggning utifrån fastighetens förutsättningar. Vi tittar även på vad du som kund har för önskemål – det är viktigt för oss att tillgodose dina behov. Efter några dagar har vi ett nytt möte där vi presenterar vårt förslag på anläggning och du får en offert. Du får reda på hur stor anläggning som passar, hur solpanelerna ska placeras och hur mycket solenergi anläggningen förväntas producera under ett normalt solår. Vi går även igenom eventuella frågor som kommit upp längst vägen.

När du bestämt dig för att investera i solceller

När du bestämt dig för att sätta upp solpaneler på ditt tak gör vi en föranmälan till elnätsägaren. För att få installera en anläggning måste vi först få ett godkännande från elnätsägaren.

Vi beräknar även hur mycket snö och vind dina solpaneler tål för att veta hur vi ska installera dem. 

Installation av solpaneler

När det är dags kontaktar vi dig och planerar in ett datum. Installationen tar 1-4 dagar. Vår elektriker kopplar solpanelerna till din elcentral. Vi testkör anläggningen för att se att allt fungerar som det ska. Därefter visar vi för dig hur allt fungerar för att du ska känna dig trygg med att själv kunna producera solenergi.

Vi måste sedan stänga av din anläggning tills dess att elnätsägaren kommit och kostnadsfritt bytt ut din elmätare. Då får du en elmätare som räknar ut hur mycket överskottsel du säljer och hur mycket du köper in.

Nu får du sätta på din anläggning!

installation solpaneler

Vill du läsa mer?

0